Toimittaja, kirjoittaja ja copywriter Anna Venejärvi

Asiantuntevat uutiset ja reportaasit Espanjasta ja muualta maailmasta

Toteutan erilaiset uutiset, reportaasit, henkilöhaastattelut, kolumnit ja muut lehtijutut pitkällä kokemuksella. Olen ulkomaanjournalismiin, etenkin Espanjaan ja ulkosuomalaisyhteisöihin erikoistunut toimittaja, joka ei kaihda vaativiakaan aiheita.
Viime aikoina olen toteuttanut uutisia ja laajempia artikkeleita muun muassa koronaviruskriisistä ja sen vaikutuksista espanjalaiseen yhteiskuntaan ja Aurinkorannikon suomalaisyhteisöön. Lisäksi olen kirjoittanut monista muistakin ajankohtaisista aiheista, kuten asumisen hinnasta Espanjassa ja maan poliittisesta tilanteesta parlamenttivaalien alla. Kirjoitan mielelläni myös matkailusta ja kulttuurista.
Hyvä espanjan kielen taitoni ja paikallistuntemukseni mahdollistavat luotettavien lehtijuttujen toteuttamisen myös monista suomalaisia kiinnostavista käytännön aiheista, kuten Espanjassa asumisesta, asunnon ostamisesta tai vuokrauksesta ja espanjalaisesta byrokratiasta.

TOIMITTAJAN TYÖ

Aiempi ura ja työnantajat

Freelancer-töitä lukuisille suomalaisille lehdille ja mediataloille, muun muassa Helsingin Sanomille, Ilta-Sanomille, Mondo-matkailulehdelle, Lännen Medialle, Apu-lehdelle ja Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaiselle.

Työsuhteita Suomessa ja Espanjassa

• Toimituspäällikkö Olé-kustannus (Olé-erikoisaikakauslehti) 2012–2019 (Fuengirola, Málaga).
• Toimittaja Olé-kustannus (Olé-erikoisaikakauslehti ja Suomalainen Espanjassa -ilmaisjakelulehti) 2009–2012 (Fuengirola, Málaga).
• Sijaisuuksia ja kesätyöjaksoja vuosina 2004–2009 muun muassa Helsingin Sanomissa, Karjalaisessa, Savon Sanomissa ja Parikkalan Sanomissa.
Lataa ansioluetteloni kokonaisuudessaan täältä.

Tutustu töihini lehdistössä

Blogi

Ota yhteyttä

Palvelen joustavasti erilaisissa viestintätarpeissa, joten ota yhteyttä ja kerro lisää projektistasi tai työmahdollisuudesta Espanjassa, Suomessa tai muualla maailmalla. Työskentelen työnantajille eri puolilla Eurooppaa.